Cu ce le-am gresit?

Stiu ca la acest telefon suna copiii care au probleme  si de aceea am apelat si eu. Si mai stiu ca sunt copii care au probleme mult mai grave decat ceea ce mi se intampla mie, insa nu am cu cine discuta.  Mama este plecata din tara, iar tatal meu este prea preocupat cu serviciul lui pentru a mai asculta si problemele mele.

Vreau sa stiu daca eu am gresit fata de colegii mei de clasa. Nu vreau decat sa fim prieteni si sa se joace si cu mine in pauze.

Nu inteleg de ce colegii mei de clasa ma evita si nu doresc sa se joace si cu mine in pauze. Stiu ca am probleme cu vederea si trebuie sa port ochelari,   dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma evite si sa susoteasca atunci cand ma aflu in preajma lor.  Unii sunt chiar mai rai si mi se adreseaza cu “ochelarista” sau “mioapa”. Iar un alt coleg, ca sa ma indeparteze de langa locul unde ei se jucau, m-au impins, iar eu am cazut si am spart ochelarii. Acum imi este si mai greu pentru ca nu ma descurc fara  ei mai ales la ore. Odata, doamna invatatoare m-a pus sa citesc lectia la romana si pentru ca eu nu ma descurc fara ochelari, am facut greseli. De atunci toti colegii de clasa rad de mine si imi spun analfabeta.

Dar eu i-am iertat. Si i-am iertat si atunci cand la finalul orelor, in drum spre casa unii dintre ei m-au obligat sa le car ghiozdanele ca sa devin prietena lor. La fel fac si atunci cand imi cer temele pe care le avem de pregatit acasa. De fiecare data imi promit ca se vor juca si cu mine daca le dau si lor temele.  Pana acum nu s-a intamplat niciodata acest lucru, iar eu sunt in continuare  singura.

Ii iert de fiecare data in speranta ca intr-o zi poate vor deveni prietenii mei.

(Marilena – asistent social; caz inregistrat de Asociatia Telefonul Copilului la 116 111, editat pentru pastrarea confidentialitatii)

Cazuri reale

Ultima banca de la geam

Ma numesc Mihai, am 11 ani si… sunt “cel din ultima banca de la fereastra”. Sunt mai retras de felul meu, iar colegii mei au observat asta si rad de mine tot timpul. Imi spun mereu ca eu nu am haine ca ei, ca sunt... Mai departe

Simt ca nu mai suport.

Buna ziua, numele meu este Alexandru si am 13 ani. V-am sunat pentru ca imi doresc sa vorbesc cu cineva despre problemele mele. Simt ca nu mai suport. Colegii mei de clasa mi-au facut viata un cosmar, care nu se mai... Mai departe

Cu ce le-am gresit?

Stiu ca la acest telefon suna copiii care au probleme  si de aceea am apelat si eu. Si mai stiu ca sunt copii care au probleme mult mai grave decat ceea ce mi se intampla mie, insa nu am cu cine discuta.  Mama este... Mai departe

O campanie

si