Solutii

Cati Calin, psiholog si trainer comunicare relationala, despre cum devin copiii violenti si cum pot fi ajutati sa gestioneze frustrarea care genereaza violenta.

Oricand te confrunti cu violenta, indiferent daca tu esti cel/cea care a generat-o, tu esti cel/cea agresata sau doar ai fost martor/a a unei situatii violente, primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca nu esti singur/a. Familia, prietenii, profesorii pot fi intotdeauna o optiune pentru a discuta problemele tale, la fel cum poti sa apelezi la ajutorul unor specialisti, cum sunt, de pilda, consilierii de la Telefonul Copilului – 116 111.

Vrei sa stii mai multe? La ateliere vom dezbate situatii din viata noastra, a ta, a prietenilor tai si putem gasi solutii destepte de administrare si depasire a incidentelor de violenta.

Mai jos poti gasi cateva solutii si sfaturi de baza pentru situatiile in care te confrunti intr-un fel sau altul cu violenta:Esti agresat?

Simplul fapt ca vorbesti despre o situatie in care ai fost agresat e un inceput pentru rezolvarea problemei si iti confera sentimentul ca poti sa gestionezi situatia si ca ai sprijin din partea celorlalti.

Daca ai fost agresat in perimetrul scolii, directorul scolii si profesorii trebuie sa fie informati ca ai fost victima unor violente – fizice sau verbale, pentru a putea lua masuri cat mai rapid.

De asemenea, parintii tai trebuie sa stie despre ce ti se intampla. Daca nu te simti confortabil sau nu poti sa vorbesti cu cineva apropiat, fata in fata, despre problemele prin care treci, apeleaza cu incredere la Telefonul Copilului – 116 111, consilierii de la capatul celalalt al firului te vor asculta si te vor indruma.

Nu ascunde ce se intampla! Un astfel de episod te poate marca, mai mult decat poti sa-ti dai seama.


Anda Pacurar, psihoterapeut, recomandari pentru parinti si recomandari pentru copiii si tinerii aflati in situatia de a fi agresati.


Cati Calin, psiholog si trainer comunicare relationala, despre etichete care lezeaza si administrarea acestora.


Ai asistat la o scena de violenta?

In orice situatie de violenta exista de regula, pe langa victima si agresor, si o audienta care este martor la ceea ce se intampla.

A fi martor la agresiuni poate fi extrem de frustrant. Stii foarte bine ca nu e ok sa se procedeze in acest fel, insa in acelasi timp te simti lipsit de puterea de a interveni sau pur si simplu nu stii cum ar fi mai bine sa procedezi. E important sa nu fii nepasator cand alti colegi sunt agresati. De multe ori agresorul este alimentat prin atitudinea celor din jur, care par a-l incuraja prin gesturi, cuvinte sau prin simplul fapt ca privesc si nu fac nimic pentru a opri ceea ce se petrece.

Atunci cand cei din jur intervin si iau atitudine, chiar si prin exprimarea dezaprobarii, agresiunea cel mai adesea inceteaza. Uneori poti sa te simti in pericol intervenind singur, dar poti oricand sa vorbesti despre situatia in cauza si sa ceri ajutor altor persoane – nu uita ca in acest fel ii ajuti de fapt atat pe cei agresati, cat si pe agresatori.Esti agresiv?

Ce vrei sa obtii? Atentie, putere, razbunare? Simti ca nu faci parte din grup, ca nu esti popular, ca nu esti important? Fiecare dintre noi am simtit asta la un moment dat si am cautat solutii. E firesc. Tu ai gasit solutia de a fi agresiv. E o solutie rapida, are efect imediat: lacrimile, frica celui pe care-l ataci, rasetele, admiratia celor care te privesc te fac sa te simti important. Dar pana la urma cine iti e prieten, pentru cine esti important, cu cine te distrezi cu adevarat? Ai atatea alte calitati pentru care ai putea fi placut, admirat. Daca poti remarca si spune cu voce tare defectele colegilor e clar ca ai spirit de observatie, actionezi rapid, esti istet, calitati pe care le folosesti insa negativ. Ai putea face un sport. Vei fi popular, vei avea audienta, vei transforma furia in putere pe terenul de sport.Vei simti ca faci parte dintr-un grup si ca rolul tau e important. Ai facut vreodata catarari pe munte, alpinism? Ai trait acel sentiment de putere, de a fi special, de a face lucruri pe care alti colegi sau prieteni nu le fac?


Anda Pacurar, psihoterapeut, recomandari pentru copiii si tinerii inclinati sa adopte un comportament agresiv.


Tudor Chirila, artist, despre sport ca solutie pentru violenta si formator de caractere.
Pentru adulti

Anda Pacurar, psihoterapeut, despre nevoia acestei initiative si exemplu personal despre cum sa iti indrumi copilul sa phenergan otc equivalent. gandeasca in solutii, prin dialog.

Comportamentul violent al copiilor si tinerilor este un semnal de alarma ca se confrunta cu niste probleme pe care nu stiu sa le rezolve altfel si pe care nu le inteleg.

Exista o multitudine de factori care pot determina un comportament violent al tinerilor, intre care programe TV care expun violenta explicita; expunerea la orice tip de abuz – fizic, emotional sau sexual; expunerea la violenta domestica; factori de stres legati de divortul parintilor; saracia; lipsa unor modele autentice, anturajul sau mediul. De aceea violenta este intotdeauna o consecinta a unei stari de disconfort.

Violenta este de obicei insotita de alte semnale pe care le puteti sesiza cu usurinta la copii, cum ar fi un limbaj violent sau gesturi agresive; crize de isterie; lipsa controlului in anumite situatii; un comportament de intimidare manifestat asupra prietenilor, colegilor. Copilul devine anxios, se izoleaza, este deprimat, nu doreste sa mai mearga la scoala sau sa participe in cadrul activitatilor desfasurate la scoala, rezultatele scoalare incep sa fie slabe.

E nevoie sa faci un pas catre copilul tau si  sa-l incurajezi. Discursurile moralizatoare (pentru copilul agresiv) sau de imbarbatare (pentru copilul victima) au efect 5 minute.

Silviu Ionita, psiholog si psihoterapeut, despre rolul cheie al parintilor si despre semnalele ca un copil se confrunta cu o problema; explicatie despre agresivitate ca o componenta naturala.

Fiecare copil are nevoia sa simta ca are un loc si locul lui e important. Cat e mic are nevoie de acest loc in familie, dar, pe masura ce creste, are nevoie de un loc si printre semeni. Incurajeaza-l sa participe la activitati, distractii, sporturi de grup pentru a se simti cat mai firesc printre ceilalti copii. Cand are rezultate proaste la invatatura nu-i interzice sa mearga la  antrenamentele sau lectiile de streat dance, de exemplu. Nu are legatura, ii stimulezi furia, ii stimulezi creativitatea de a gasi activitati pentru a evita plictiseala. Fii tu insuti activ, fii partener de activitati sportive si suporterul lui. De la o varsta foarte frageda el te observa foarte atent si te imita atunci sau mai tarziu.

Inainte de a sanctiona comportamentul lui intreaba-te daca urmatoarele nevoi emotionale de baza ii sunt indeplinite: Este conectat (Vorbesti cu el, nu lui, relationeaza cu ceilalti? Altfel se simte izolat.) El conteaza? (Ii ceri parerea, il asculti, ii oferi variante din care sa aleaga.) Se simte capabil? (Contribuie, participa la sarcinile casei alaturi de ceilalti, e lasat sa fie responsabil de lucrurile lui? Altfel se simte inutil, incapabil.)  Are curaj? (Ca poate face fata provocarilor, altfel se simt inferior.).

De cele mai multe ori, copiii ce sunt victime ale agresiunilor colegilor sunt cei care au trait alaturi de un adult autoritar, care se impunea, care-l forta sa fie „cuminte”.


E-BOOK

Smart is the new cool :)
Mesaj catre tineri…
Acesta este un ghid care, inainte de orice, iti spune ca esti un om inteligent, important si special. Te invata sa raspunzi inteligent unei probleme cu care sigur te-ai confruntat, intr-o forma sau alta: violenta.
Acest ghid te ajuta sa stii cum sa procedezi in cele mai comune cazuri de violenta verbala si sa tii minte ca intotdeauna poti sa faci uz de cele mai puternice arme pe care le detii: cuvintele. In plus, poate ca te-ai prins deja: este foarte cool sa ai vorbele la tine si sa le manuiesti mai ceva ca pe niste sabii de luptator. O sa ai mereu asigurat titlul de “materie cenusie” si ai sanse sa fii un exemplu pentru cei din jurul tau. Adica, o sa ai intotdeauna motive sa fii mandru de tine :) .
A! Si nu uita:o vorba buna, un argument inteligent, un gest inspirat au schimbat adesea cursul lucrurilor in bine.
Ne dorim ca acest ghid sa te inspire sa inveti sa transformi orice conflict intr-o lupta a ideilor inteligente, intr-o efervescenta de fapte bune, in moduri de actiune gandite, si nu in impulsuri primitive, de moment.
Este un ghid despre control si putere pentru cei inteligenti, care ies din tipare. Pentru ca oricine poate arunca vorbe urate, insa numai cei inteligenti pot face din dialog, un scut impotriva violentei.

Ne dorim ca acest e-book sa fie un instrument de “prim ajutor” pentru toti cei care sunt interesati de o gestionare cat mai eficienta a fenomenului de violenta. El va putea fi descarcat gratuit aici.

Cazuri reale

O campanie

si

CCNA 200-125, Cisco CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA (v3.0) Dumps 100-105 Dump, Cisco ICND1 Dump, 100-105 Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) Dump Cisco 200-310, CCDA 200-310 Designing for Cisco Internetwork Solutions, Cisco 200-310 Exam-Dumps Cisco CCDP 300-101, 300-101 Implementing Cisco IP Routing (ROUTE v2.0) Exam-Practices 300-075, CCNP Collaboration 300-075 Exam-Answer, Implementing Cisco IP Telephony & Video, Part 2(CIPTV2) Exam-Answer 810-403 Test-Questions, Cisco Business Value Specialist 810-403 Selling Business Outcomes Test-Questions CCNA Collaboration 210-060, Cisco Implementing Cisco Collaboration Devices (CICD) Questions 210-260 Exam-Certification, Cisco CCNA Security Exam-Certification, 210-260 Implementing Cisco Network Security Exam-Certification PMI PMP, PMP PMP Project Management Professional, PMI PMP Exam-Pdf ISC ISC Certification CISSP, CISSP Certified Information Systems Security Professional Testing-Engine 70-534, Microsoft Specialist: Microsoft Azure 70-534 Test-Questions-Pdf, Architecting Microsoft Azure Solutions Test-Questions-Pdf 101 Exam-Soft, F5 Certification 101 Application Delivery Fundamentals Exam-Soft Microsoft Office 365 70-346, Microsoft Managing Office 365 Identities and Requirements Exam-Study-Material 2V0-621D Exam-Material, VMware VCP6-DCV Exam-Material, 2V0-621D VMware Certified Professional 6 C Data Center Virtualization Delta Beta Exam-Material Cisco 300-206, CCNP Security 300-206 Implementing Cisco Edge Network Security Solutions, Cisco 300-206 Practice-Note Cisco CCNP Collaboration 300-070, 300-070 Implementing Cisco IP Telephony & Video, Part 1(CIPTV1) Practice-Material 300-207, CCNP Security 300-207 Training-Doc-File, Implementing Cisco Threat Control Solutions Training-Doc-File 1Z0-062 Vce-Files, Oracle Database 1Z0-062 Oracle Database 12c: Installation and Administration Vce-Files CompTIA Network+ N10-006, CompTIA CompTIA Network+ Certification-Exam 300-115 Certification-Kit, Cisco CCDP Certification-Kit, 300-115 Implementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH v2.0)Certification-Kit Microsoft 070-346, Microsoft Office 365 070-346 Managing Office 365 Identities and Requirements, Microsoft 070-346 Exam-Download-Successfully Cisco CCDP 300-320, 300-320 Designing Cisco Network Service Architectures Training-Materials 640-916, CCNA Data Center 640-916 Exam-Course-Introduction, Introducing Cisco Data Center Technologies Exam-Course-Introduction 648-232 Exam-Paper, APE 648-232 Cisco WebEx Solutions Design and Implementation Exam-Paper 300-101 dumps, | 70-480 exam, | 400-101, | 300-075 dumps, | 200-601 exam, | 070-413 pdf, | 156-110 dumps, | MB2-712, | 3M0-600 study guide pdf, | 70-410 exam, | 70-486 vce, | 700-801, | 070-488, | 400-101 exam practice, | 210-260 dumps, \ 70-461 dumps, \ 98-366, \ 2V0-621D pdf, \ 70-411, \ 70-413, \ CSSLP, \ 300-101, \ 210-065 exam, \ JK0-022 pdf, \ 300-320 dumps, \ 70-488, \ C2020-004 study guide pdf, \ CWNA-106, \ 400-201 vce, \ ADM-201, \ 98-365, \ 301B practice, \ 070-412, \ 300-070 dumps, \ 300-208, \ H11-851 pdf, \ A00-201, \ 810-403 exam, \ 400-051 dumps, \ PMP Exam PDF, \ 3308 exam, \ AWS-SYSOPS pdf, \ CISSP dumps, \ CLAD, \ 700-270 study guide pdf, \ 2V0-621 exam, \ 700-505 vce, \ Microsoft 70-534 exam, \ 810-403, \ Microsoft 70-347 practice, \ 70-384, \ MCP 70-532 dumps, \ JN0-332, \ C2090-560 pdf, \ N10-005, \ SY0-401, \ 70-483, \ CompTIA Security+ SY0-401 Exam, \ CCNA Wireless 200-355 exam, \ 010-151 pdf, \ 500-007 dumps, \ NS0-157, \ 74-343 study guide pdf, \ M70-101, \ AX0-100 vce, \ CISM, \ CCNP Security 300-209 Exam, \ Salesforce ADM-201 practice, \ 700-501, \ MB2-713 dumps, \ CompTIA N10-006 Exam, \ 9A0-385 pdf, \ 70-462, \ 700-260, \ 70-487, \ 1Z0-062 exam, \ CISM exam, \ S90-08A pdf, \ PEGACSA71V1 dumps, \ M70-301, \ 70-486 study guide pdf, \ 1Z1-054, \ 98-379 vce, \ E20-005, \ 70-410, \ 101 practice, \ GSEC, \ 70-464 dumps, \ DEV-401, \ 1Z0-808 pdf, \ IIA-CFSA, \ 1Z0-822, \ 70-467, \ 500-285, \ 210-260 exam, \ 700-039 pdf, \ 642-980 dumps, \ JK0-018, \ 400-351 study guide pdf, \ P2065-035, \ 70-480 vce, \ JN0-102 Exam, \ 640-911, \ 1Z0-497 practice, \ 840-425, \ C2010-597 dumps, \ 640-875, \ 70-331 pdf, \ 2V0-621, \ 70-483, \